%0 Journal Article %T تاثیر نوآوری باز بر نوآوری فرآیند در شرکتهای کوچک و متوسط صنایع غذایی ایران: اثرتعدیگرانه قابلیت یادگیری و قابلیت محافظت %J فصلنامه علمی پژوهشی توسعه کارآفرینی %I دانشکده کارآفرینی %Z 2008-2266 %A نیّری, سعید %A حجازی, سیدرضا %A سخدری, کمال %D 2021 %\ 11/22/2021 %V 14 %N 3 %P 541-560 %! تاثیر نوآوری باز بر نوآوری فرآیند در شرکتهای کوچک و متوسط صنایع غذایی ایران: اثرتعدیگرانه قابلیت یادگیری و قابلیت محافظت %K قابلیت محافظت %K قابلیت یادگیری %K نوآوری باز %K نوآوری فرآیندی %R 10.22059/jed.2021.317197.653570 %X نوآوری فرآیندی، دستاوردهایی نظیر تعریف رویه های جدید، افزایش بهره­وری، کاهش هزینه­ها و توسعه محصولات را بدنبال دارد. اما شرکت­ها همیشه منابع لازم و کافی برای پرداختن به آن را در اختیار ندارند. بنابراین می­توانند با بکارگیری دانش و فناوری بیرونی یا همکاری با شرکای بیرونی از نوآوری در سیستم­ها و فرآیندهای خود بهره ببرند. هدف این پژوهش مطالعه تاثیر نوآوری باز بر نوآوری فرآیندی در شرکت­های کوچک و متوسط  صنایع غذایی ایران و بررسی اثر تعدیلگرانه قابلیت­های یادگیری و محافظت روی این رابطه است. این پژوهش که در سال  1399  به انجام رسیده است؛ از نظر هدف کاربردی و بر حسب گردآوری اطلاعات، پیمایشی است. داده های لازم  بر اساس پرسشنامه محقق ساخته، به روش نمونه گیری تصادفی جمع آوری و برای تحلیل داده­ها از مدلسازی معادلات ساختاری به روش حداقل مربعات جزئی در نرم افزار اسمارت پی ال اس نسخه 01/3 استفاده شد. یافته­های پژوهش نشان داد که بین همکاری با شرکای بیرونی و نوآوری فرآیندی تدریجی و بنیادی رابطه مثبت معناداری وجود داشته و این رابطه مثبت بین اکتساب دانش و فناوری بیرونی و نوآوری فرآیندی تدریجی و بنیادی نیز تایید شد. همچنین بر اساس نتایج قابلیت یادگیری رابطه همکاری با شرکای بیرونی و نوآوری فرآیند (هم تدریجی و هم بنیادی) را تعدیل کرده و قابلیت محافظت نیز رابطه همکاری با شرکای بیرونی و نوآوری فرآیندی بنیادی را تعدیل می­نماید. %U https://jed.ut.ac.ir/article_84919_6286ffdde7c8ec8b49fd4d4e44bc71be.pdf